Rib Eye Steaks grillen

Rib Eye Steaks grillen

De ribeye steak is een zeer taaie snit uit het ribgedeelte van het stuur. Het ribgedeelte van het stuur varieert van ribben zes tot twaalf. Ribeye-steaks bestaan meestal voornamelijk uit de longissimus dorsi-spieren, maar omvatten ook de flexor pectoris en kleine spieren. Dit maakt deze snit erg hard en duurzaam.

Biefstuk

Om een rib eye steak te koken, wordt deze eerst bereid door de rib eye steak in een pan te koken tot de sappen helder zijn Ribeye levendig. Nadat het gaar is, moet het op een rooster worden geplaatst. Hierdoor kan de biefstuk rusten en ontstaat er ook een mooi goudbruin korstje bovenop. Ondertussen kan er met een robijnmesje een rub op het vlees worden aangebracht om het die lekkere zoete bbq-smaak te geven. Dan wil je wat lookboter aan het vlees toevoegen. Nadat alles is gemengd en gekruid, is het nu klaar om te koken.

Afhankelijk van je smaak kun je het riboogje intact laten en gewoon bestrijken met marmer erop, of je kunt het eraf halen en onder de grill plaatsen. De meesten raden aan om de buitenkant dicht te schroeien voordat je hem onder de grill legt, omdat de sappen je die mooie bruine, knapperige buitenkant geven in plaats van het vettige grijs. Een andere optie om deze snede zeldzaam te houden, is door hem kort in de sappen aan één kant te koken, hem er vervolgens uit te halen en onder de grill te plaatsen.

Klik hier om meer te lezen: CoolToMeatYou.nl